U sklopu aktivnosti Odjela za brak i porodicu MIZ Gornji Vakuf sinoć je u prostorijama Islamskog edukativnog centra “Nur” održana tribina za žene pod nazivom “Komunikacija kroz prizmu sunneta.”

Spojili ugodno sa korisnim

Prisutne su najprije predivnim učenjem ilahije počastili učenici Kerim Lužić i Suvad Brljak, a zatim se prigodnim riječima dobrodošlice obratila predsjednica Odjela za brak i porodicu Gornji Vakuf Ulfeta Sečunović, te istakla da je aktivnost ovog oblika nova, i da je sa ovim započet rad u ovoj godini, a najavila je i nove aktivnosti koje bi uskoro trebale biti realizovane.

Zatim je koordinatorica IC Nur, Lejla Ajanović, održala predavanje na temu “Komunikacija”, a nakon nje je vjeroučiteljica Hadžira Zorlak održala prezentaciju.

Poslije prezentacije pripremljena je edukativna radionica u kojoj je učestvovalo 50 žena, a prisutne članice su podijeljene u pet skupina sa pet problemskih situacija za rad. Ekipa koja je imala 50 bodova, na osnovu ocjenjivanja svih prisutnih, dobila je nagradu.

Na radionici učestvovalo 50 žena

Evaulacija radionice je bila da iskažu mišljenje o temi a povratne informacije koje smo dobili su bile te da su imale prelijepo druženje, dosta novog naučile, da će moći stečena znanja primjeniti sa svojim porodicama. Sve prisutne su potvrdile da ovakvih radionica treba biti još i da rado čekaju naredne“, kazala je Hadžira Zorlak.

Sahatkula.ba

Komentari