Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 12 krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom su tokom proteklog vikenda nastavili sa uspješnim akcijama u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 23.12.2022.godine u vremenu od 11,00 do 12,15 sati policijski službenici PU Jajce u saradnji sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Jajce, izvršili su pretres stambenih i pratećih objekata u mjestu Carevo Polje, općina Jajce, koje koristi M.S. rođen 1978.godine. Prilikom pretresa pronađeno je oko 300 grama zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, oko 130 grama bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, jedna pvc i jedna metalna mrvilica sa tragovima zeljaste materije, jedan tzv. džoint, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.  

Istog dana, oko 11,00 sati u mjestu Prudi, općina Jajce, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce i Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Peugeot, u kojem je zatečen A.H. rođen 1997.godine iz Jajca. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Dana 24.12.2022.godine oko 22,15 sati u mjestu Han Ivica, općina Kiseljak  policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe G.K. rođen 1979.godine iz Kreševa. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, uspješna akcije je izvedena i 25.12.2022.godine oko 01,00 sati u ulici Meljanac, općina Travnik, gdje su policijski službenici  Jedinice za specijalističku podršku i PS Travnik izvršili  kontrolu i pregled osobe A.L. rođen 2001.godine iz Travnika. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a osumnjičeni lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

MUP SBK

Komentari