Ekipa ŽRK “Sloga” od danas je bogatija za dvije nove, vrhunske rukometašice, Marijanu Sorak i Ajlu Alikadić.

Odluka Uprave kluba je da našoj mladoj ekipi trebaju iskusne igračice kako bi naše pahuljice dobile na samopouzdanju i sigurnosti. Mišljenja smo i da je u ovom trenutku ovaj dvojac vrhunsko rješenje za nas.

Marijana Sorak rođena je 20.11.1988. godine. Igračica je koja se odlično snalazi na sve tri vanjske pozicije, sa 34 godine sigurno će bit veliko pojačanje za naš klub. Karijeru je počela u Radniku iz Bijeljine, nakon toga odlazi u Mladost iz Banja Luke, zatim Mira Prijedor,Goražde, Jedinstvo iz Tuzle i u naš klub dolazi iz Brčkog. Vicešampion BiH sa Jedinstvom iz Tuzle, učesnik Ehf Challenge Cupa sa Goraždem i Jedinstvom. Najbolji strijelac i igračica Republike Srpske. Profesorica sporta i sigurno će svojim iskustvom dosta pomoći u radu sa našim omladinskim selekcijama.

Ajla Alikadić rođena 11.05.1997. godine u Goraždu. Kao i Marijana polivalentna igračica koja može igrati na više pozicija. U svojoj karijeri igrala za Goražde i posljednje 4 godine u Jedinstvu iz Brčkog. Prošla kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH i sada je aktuelna seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine.

Sjajna dva pojačanja u našem klubu koja imaju svoje ime i prezime na rukometnoj karti Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da će svojim iskustvom dosta pomoći našim mladim pahuljicama da ostvarimo cilj a to je opstanak u društvu najboljih ekipa Bosne i Hercegovine.

“Marijana i Ajla, dobro došle u grad rukometa!”, poručili su iz ŽRK “Sloga”.

Sahatkula.ba

Komentari