U sklopu aktivnosti Odjela za brak i porodicu MIZ Gornji Vakuf, u nedjelju, poslije jacije namaza, uz trud i zalaganje aktivistica džemata Duratbegović Dolac, realizirana je ženska tribina i druženje žena u džematu Duratbegović Dolac. Prisutnima se prigodnim riječima dobrodošlice najprije obratio imam džemata, Izet ef. Zorlak, nakon čega je Merjem Muminović, učenica ovog džemata, proučila odlomak iz Kur'ana, a ostale polaznice mekteba izvele su ilahiju.

Djevojčice iz džemata izvele dvije ilahije

Skupu se ispred Odjela za brak i porodicu MIZ Gornji Vakuf obratila muallima Ulfeta Šečunović, te ukazala na važnost džemata, dok je predavanje na temu “Važnost zdravog porodičnog ambijenta”, održala prof. Lejla Bešo – Haskić, profesorica fikha u medresi u Travniku.

“Prof. Lejla je inspirativnim predavanjem ostavila utisak na prisutne, prenijela smjernice kako postići mir i sklad kako u našem domu tako i u široj zajednici, jer bez zdravog porodičnog ambijenta, nema ni zdravog društva”, kazala je moderatorica programa Hadžira Zorlak.

Prisustvovao veliki broj žena

Poslije završetka programa upriličeno je druženje uz razgovor, kahvu i kolače kojima su nas počastile žene džemata, te im ovom prilikom čestitamo na gostoprimstvu i uspjesima koje postižu.

Sahatkula.ba

Komentari