Želite unikatan nakit ili ručno rađen i jedinstven poklon za dragu osobu?! Pa napokon takve proizvode možete kupiti i u našem gradu!

Naša mlada sugrađanka Fatima Abazović, iz Bistrice, počela je sa izradom različitih rukotvorina, izrađuje narukvice, broševe, levhe sa dvije različite tehnike ( zlatovez i ručno lijepljenje), a uskoro planira i izrađivati ukrase za kićenje svadbi.

Fatima ima 19 godina, Opću gimnaziju u našem gradu je završila kao učenica generacije, a trenutno je studentica prve godine Pravnog fakulteta u Mostaru. Članica je Mreže mladih Gornji Vakuf, i upravo uz njihovu pomoć, tj. edukaciju koju su organizovali se i zaljubila u izradu ukrasa.

Fatima Abazović


Odluka za izradu kreativnih radova nastala je sasvim spontano, kao što sam na početku rekla, kriva je Mreža mladih, koja je svojim članovima ponudila besplatnu edukaciju. Međutim, u prvi mah sam pomislila da to nije za mene, ali što više sam to radila, više sam uživala“, za Sahatkula.ba je kazala Fatima.

Najprije je izrađivala poklone dragim osobama, a onda je počela i prodaja. Kako kaže, veoma je zadovoljna, a uskoro planira uvesti još novih proizvoda. Iako su unikatni radovi veoma zahtjevni i potrebno je dosta strpljenja da se dođe do finalnog proizvoda, kad se radi iz ljubavi, sve se može.

Od svih mojih proizvoda, meni najdraži su broševi, jer tu nastaje igra boja i oblika, osjećam da tu najviše mogu pokazati svoju kreativnost, s obzirom na veliku mogućnost kombinacija. Ovo radim iz ljubavi, tako da je to baš u pravom smislu riječi hobi. Budite ustrajni i slijedite svoje snove i nikad ne odustajte“, poručuje ova mlada i vrijedna djevojka.
Njene proizvode možete pogledati i poručiti na njenoj Facebook stranici Hand_made_by_Fatima_GV.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za marketing i promociju “SAHAT KULA” i portal Sahatkula.ba, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Sahatkula.ba možete ostvariti:

e-mail: info@sahatkula.ba

Facebook contact: Sahatkula.ba

Sahatkula.ba

Komentari