Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uspješno realizovali još jednu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 17.02.2023.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u ulici Šehidska, općina Novi Travnik izvršili pretres porodične kuće i okućnice, koju koristi S.M. rođen 1972.godine. Akcija je izvedena uz prethodno prikupljanje operativnih saznanja, praćenje i opservacije kriminogenih osoba.

Prilikom pretresa, pored kuće je pronađena veća količina zeljaste materije vakumirane u pvc vrećice, za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, ukupne količine oko 1 kilogram. U nastavku pretresa, u potkrovlju kuće pronađena je laboratorija za uzgoj “Indijske konoplje”, gdje je zatečeno više navedenih  stabljika, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela, koji će se koristiti u procesu dokazivanja. 

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ isti je lišen slobode i predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje (određen mu je jednomjesečni pritvor).  

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga,  koje će se poduzimati i u narednom periodu.

Komentari