Jutros u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Gradačac, Sokolac, Tuzla 0; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Zenica, Zvornik 1; Livno, Sarajevo 3; Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 12; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 926 hPa, za 16 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavato oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, kišom, pljuskovima i grmljavinom u Hercegovini. U U većem dijelu zemlje obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan južni i jugoisotočni, koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

Za cijelo područje Bosne i Hercegovine je izdato upozorenje o obilnim padavinama, na području Trebinje crveno, u centralnoj Bosni i Krajini narančasto, a u ostatku zemlje žuto upozorenje.

BUDITE SVJESNI. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode.
Formiranje sniježnog pokrivača od 5 na istoku do 20 cm na zapadu regije
Budite svjesni rasprostranjenog snijega i/ili leda na saobraćajnicama i trotoarima. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite pažljivi kada hodate, vozite biciklo ili vozite automobil uslijed klizavih površina.

saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Komentari