Sinoć je naš Islamski Edukativni Centar zasjao posebnim NUROM.

Promovisano je 29 novih učača Kur'ana sa područja MIZ Gornji Vakuf, kojima su uručene diplome i Kur'ani.

Čestitamo svim svršenicama sufare, uz dovu Uzvišenom Gospodaru da im Kur'an bude vodilja, motivacija, spas, najbolji prijatelj i šefadžija na Sudnjem danu. Amin

Predavanjem nas je počastila uvažena muallima Škole Kur'ana Bugojno, Kana Ćeso. Neizmjerno joj hvala na riječima podrške, upute, podstreka, motivacije i inspiracije za polaznice koje su postale novi učači Kur'ana. Govorila je i o tedžvidu, pravilnom učenju Kur'ana, o vrijednostima i bereketu u životima onih koji se druže sa Kur'anom i po njemu postupaju.

Hvala Emsadi Džambo koja je proučila uvodno ašere, te Edini Bešić koja je proučila ilahiju “Hej mubarek ramazan”.

Skupu su se obratili i glavni imam, Hidajet ef. Polovina, te uvažena Ulfeta Šečunović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Gornji Vakuf, koji je i organizator ove svečanosti. Uputili su riječi podrške i obećali dalju saradnju sa halkama džemata, ukazali na važnost i snagu halki kao jedne jake mreže jedinstva u dobru te na ovaj način kazali RAMAZAN MUBAREK OLSUN.

Čestitamo muallimama koje su uspješno dale svoje znanje, odvojile svoje vrijeme i vodile se hadisom: “Najbolji među vama su oni koji nauče učiti Kur'an i druge njemu podučavati!”

Emina Omerovic Pidro Hedija Isakovic-Luzic Hadžira Zorlak @lejla ajanovic @edina besic

Koordinatorica IEC “NUR”

Lejla Ajanović

Komentari