Stomatološka ordinacija “DentIN” nalazi se u centru Gornjeg Vakufa- Uskoplja, a osnovana je 2016. godine i nudi sve usluge polivalentne stomatologije, sa akcentom na estetsku stomatologiju i invisalign terapiju. Za veoma kratko vrijeme postala je poznata po brojnim i čudesnim transformacijama osmijeha , te postala simbol zubne estetike u okruženju.

Vlasnica i osnivačica stomatološke ordinacije DentIN je Vildana Karamustafić, naša sugrađanka, rođena 1991. godine u Travniku. Završila je Stomatološki fakultetu Sarajevu, a u toku studija učestvovala je na razmjeni studenata na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Nakon studija objavila je nekoliko naučnih radova i aktivno učestvuje na domaćim i međunarodnim kongresima iz oblasti stomatologije. Naša vrijedna i nadasve sposobna doktorica Vildana Karamustafić trenutno se nalazi na specijalizaciji iz oblasti Ortodoncije (ortopedija vilica) na Medicinskom fakultetu u Banja Luci, kako bi svojim pacijentima pružila što bolje, savremenije i stručnije tretmane.

Brojne edukacije, internacionalni kongresi, nova oprema, novi kadar, nova specijalizacija i brojni smile makeoveri obilježili su poslovanje DentIN-a u protekloj godini.

Ovo je plemenito zanimanje gdje u jednoj posjeti stomatolog može doživjeti zadovoljstvo, privilegiju i radost zbog pozitivne transformacije života pacijenta, bilo da se radi o otklanjanju bola ili ispravljanju estetike zuba. Smatram da karijera stomatologa omogućava nezavisnost u karijeri, nudi širok spektar kliničkih, istraživačkih i akademskih mogućnosti u bilo kojoj fazi karijere, daje obilje nagrada i izazova, a često se naziva i umjetnošću pa dozvoljava ispoljavanje kreativnosti u svakodnevnom radu“, ističe dr. Karamustafić, čiji planovi u budućnosti se najviše vežu za stručno usavršavanje.

Sahatkula.ba

Komentari