Centar za razvojnu podršku “Mali koraci” Gornji Vakuf- Uskoplje postoji tek nekoliko mjeseci, a već je ostvario značajan napredak u pružanju podrške djeci sa poteškoćama sa područja naše općine. Prvi ciklus Montessori radionica iz područja praktičnog života je bio pun pogodak, veoma posjećen i poučan za djecu koja su učestvovala, a na zahtjev roditelja otvorene su prijave i za drugi ciklus radionica za djecu uzrasta od 3-7 godina.

Montessori radionice iz područja praktičnog života nude mnogo više od jednostavnog učenja vještina. Djeca kroz ove radionice razvijaju svoje fine motoričke sposobnosti, razvijaju svoju koncentraciju i sposobnost rješavanja problema, te uče kako raditi u timu.

U Montessori radionicama iz područja praktičnog života, djeca uče kako biti aktivni i korisni članovi zajednice. Kroz ove radionice, djeca uče kako sudjelovati u kućanskim poslovima i brinuti se o sebi, ali također uče kako raditi u timu i surađivati s drugima kako bi ostvarili zajednički cilj.

Pozivamo sve roditelje da prijave svoju djecu na Montessori radionice iz područja praktičnog života, kako bi im dali priliku da razviju svoje vještine i sposobnosti koje su im potrebne u svakodnevnom životu. Ove radionice su namijenjene djeci uzrasta 3 – 7 godina.

„Mali koraci“ je centar za razvojnu podršku namijenjen djeci predškolske i školske dobi s ciljem poticanja kreativnosti i socijalizacije te razvijanja njihovih specifičnih vještina. 👣

Glavne odrednice našeg rada su edukacijsko–rehabilitacijski i logopedski postupci – procjena i tretman; priprema za školu; podrška u učenju, odnosno pomoć pri savladavanju gradiva; te edukacija, podrška i osvještavanje roditelja s ciljem olakšavanja svakodnevnih izazova odgoja i interakcije. 👩🏼‍🏫👨‍👩‍👦

Posvećeni smo pružanju individualne podrške svakom djetetu, omogućujući mu tako ostvarenje njegovog punog potencijala i unaprjeđenje postojećih vještina. 📚🧮

Mi vjerujemo da obrazovanje nije samo prenošenje znanja već i njegovanje kreativnosti, socijalizacije i empatije među vršnjacima.

U tom duhu pripremamo grupne radionice koje potiču djecu na istraživanje svojih potencijala dok istovremeno ostvaruju i njeguju zdravu komunikaciju sa sobom i svijetom oko sebe. 👧🏼🧒🏻👦🏼

Razumijemo važnost razvoja u ranom djetinjstvu i pružamo sigurno i poticajno okruženje za djecu da uče, rastu i napreduju, malim ali sigurnim koracima!

Montessori radionice iz područja praktičnog života su izuzetno važan dio Montessori pedagogije, koja ima za cilj potaknuti djecu da budu neovisna, samostalna i samouvjerena. Radionice praktičnog života osmišljene su kako bi djeca naučila osnovne vještine koje su im potrebne u svakodnevnom životu, poput brige o sebi, kućanskim poslovima, pripremi hrane i drugim svakodnevnim aktivnostima.

Montessori radionice iz područja praktičnog života su izuzetno zanimljive i interaktivne, te će vaša djeca uživati u učenju novih vještina. Uz to, radionice se odvijaju u sigurnom i poticajnom okruženju, koje će vašoj djeci pružiti priliku da rade samostalno, razviju svoje fine motoričke sposobnosti, te nauče kako raditi u timu.

Prijaviti svoju djecu na Montessori radionice iz područja praktičnog života je jednostavno i brzo. Sve što trebate učiniti je posjetiti društvene mreže Centra za razvojnu podršku „Mali koraci“ i putem poruke ili kontakt broja prijaviti svoje dijete.

Voditeljica radionica prošla je kroz Montessori edukacije u organizaciji Montessori društva BiH, kao i Montesori društva Srbije, upoznata je s Montessori pedagogijom, koja naglašava individualnost, neovisnost i samostalnost djeteta.

Stoga, ne propustite priliku da svojoj djeci pružite vrijedno iskustvo učenja kroz Montessori radionice iz područja praktičnog života. Vaša djeca će biti zahvalna na prilici da razviju svoje vještine i sposobnosti koje će im biti od izuzetne važnosti u životu.

Komentari