Zanima te kako spojiti zaštitu okoliša i biznis? CENER 21 u okviru Sedmice cirkularne ekonomije Zapadnog Balkana donosi odgovor na ova pitanja!

Sedmica cirkularne ekonomije Zapadnog Balkana  je prva regionalna inicijativa koja okuplja različite aktere širom Zapadnog Balkana sa fokusom na  promociju principa cirkularne ekonomije i održivog razvoja.U organizaciji Logex zajednice, inicijative Balkan Foruma, događaj teži promociji inovativnih ideja, kreativnih rešenja i održivih praksi koje će oblikovati budućnost regiona. Od 22. do 26. maja 2023. godine, pod temom „Parterstvom do cirkularnosti“ odvijat će se istovremene aktivnosti u nekoliko zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je i Bosna i Hercegovina. 

CENER 21, kao dio LogEx zajednice, organizuje dvodnevnu interaktivnu radionicu zelenog preduzetništva za mlade.

Opći cilj radionice je izgradnja kapaciteta mladih u Bosni i Hercegovini za pokretanje zelenih biznisa i jačanje poduzetničkog duha kroz edukaciju o razvoju biznis plana i promociji poslovanja zasnovanog na cirkularnoj ekonomiji. Edukaciju na ovu temu držat će preduzetnica Amela Iskrić Hadžić, osnivačica biznisa iz oblasti arhitektonskog projektovanja Vista Design.

Teme o kojima će se diskutovati na radionici:

  • Cirkularna ekonomija
  • Zeleni biznisi i načini generisanja profita
  • Razvijanje vlastite  biznis ideje i biznis plana
  • Prezentovanje biznis ideje i poboljšanje konkurentnosti na tržištu

U okviru radionice, mladi će imati priliku da pokažu svoju inovativnost na takmičenju u najboljem zelenom biznis planu! Najkreativniji tim dobiva nagradu, a svi učesnici će dobiti certifikat o učešću na radionici.

Radionica je namijenjena mladima (18-30) iz BiH, a za učesnike je obezbijeđen smještaj u jednokrevetnim sobama na bazi punog pansiona u hotelu Bank u Kiseljaku, kao i refundacija troškova prevoza.

Prijava na radionicu se vrši popunjavanjem upitnika na sljedećem linku: https://forms.gle/T4xnXVqbT1dJedki6

Broj učesnika je ograničen i prijave su otvorene do 19.05.2023!

MREŽA MIRA

Komentari