U prostorijama Islamskog edukativnog centra “Nur” danas je održana Skupština Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf. Na Skupštini je prisustvovalo 22 od ukupno 35 članova Skupštine, prezentiran je izvještaj o radu Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za 2023. godinu.

Glavni imam Hidajet ef. Polovina je predstavio detaljan izvještaj o radu Vjerske prosvjetne službe Medžlisa, istaknuvši ključne rezultate i postignuća u proteklom razdoblju.

Sulejman Pokvić, predsjednik MIZ Gornji Vakuf, podnio je opsežan izvještaj o radu za prethodnu godinu, naglašavajući posebno napore usmjerene ka postizanju finansijske stabilnosti Medžlisa.

Jedna od ključnih tačaka dnevnog reda bila je rasprava i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta za 2023. godinu, kao i Prijedloga budžeta za nadolazeću godinu. Svi izvještaji su naišli na jednoglasno odobrenje prisutnih delegata

Skupštini su prisustvovala i dva istaknuta gosta, sekretar Muftijstva Travničkog Rešad ef. Lendo i glavni imam Jajca, Zehrudin ef. Hadžić, koji su svojim prisustvom i obraćanjem obogatili događaj. Oba gosta su izrazila svoje zadovoljstvo radom skupštine te su podijelili svoje vrijedno znanje kroz poučna predavanja.

Uz to, posebna priznanja su dodijeljena pojedincima za njihov izniman doprinos zajednici. Admir ef. Malanović je nagrađen za svoj izuzetan rad s djecom i postignuća njegovih učenika u hifzu, čime je dodatno ojačana važnost kontinuiranog ulaganja u obrazovanje i duhovni razvoj mladih članova zajednice.

Komentari