U ponedjeljak 26.02. 2024. godine u 18:00 u JU Centar za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje moći ćemo pratiti predstavu ”Milka i Neđo”.

Komedija “Milka i Neđo” reditelja Aleksandra Pejakovića, nastala po televizijskoj seriji “Dobro jutro, komšija”, biće izvedena 20. februara u JU Bosanski kulturi centar KS. Uloge tumače Radenka Ševo i Željko Kasap, a riječ je o autorskom projektu tih akademskih glumaca, nastalom u produkciji Banjalučkog studentskog pozorišta. 

Popularni likovi Milka i Neđo nastavljaju da plove bračnim vodama, a ovaj put, umjesto na tv ekranima, naći će se na pozorišnoj sceni u neobičnim okolnostima. “Sreća ih je napokon pogledala”, dobili su na lutriji, te razmatraju da li je između ostalog i kupovina diploma sinu, snahi i unuku jedan od najboljih načina na koji bi mogli uložiti dobijeni novac. Predstava oslikava i ismijava društvene anomalije i neuređenost sistema, poput kupovine radnog mjesta, odlaska kod doktora sa punim kesama i kovertom u lijevom džepu, ali i mentalitet ovdašnjih ljudi koji su tome skloni.

Glumac Željko Kasap navodi da je pet minuta smijeha kao četrdeset i pet minuta teretane.

– Dođete ovdje, pogledate za sat i dvadeset minuta našu predstavu (od toga je sat dobrog smijeha) i ne trebate da idete u teretanu mjesec dana – kaže Kasap.

CIJENA KARTE: 10,00 KM
KARTE MOŽETE KUPITI SVAKI RADI DAN U SEDMICI OD 08:00 DO 16:00h.

federalna.ba/Fena

Komentari