Uzbudljiva atmosfera danas je bila u Visokom dok su se ljubitelji ženskog nogometa okupili kako bi pratili drugi međunarodni turnir, koji je organizirao Ženski nogometni klub Lavice.

Sa osam ekipa raspoređenih u dvije grupe, turnir je obećavao visokokvalitetan nogomet i napetu borbu za titulu.

ŽNK Sloga se istaknule već u grupnoj fazi, demonstrirajući izvanrednu igru koja ih je odvela do polufinala. Tamo su se suočile s ekipom ŽFK Sloga Doboj u taktički teškoj utakmici koja je završila neodlučeno, 1:1. Ključni trenutak susreta dogodio se kada je Šejla Sušić postigla pogodak, a zatim je bolje izvođenje penala osiguralo prolazak ŽNK Sloga u finale.

U finalu ih je dočekala dobro poznata ekipa ŽNK Vogošća, koja je prethodno izbacila ekipu ŽNK Željezničar u polufinalu. Međutim, naše djevojke su pokazale nevjerojatnu predanost i strast na terenu, što je rezultiralo potpunom dominacijom. Konačni rezultat od 2:0 u je bio korist Sloge, pri čemu su Ajla Mašetić i Iza Mahalbašić bili strijelci.

Za najbolju golmanicu turnira proglašena je članica naše ekipe Sajra Rustempašić.

Ovaj trijumf nije samo pobjeda za ŽNK Slogu, već i za cijelu zajednicu koja ih podržava. Čestitke djevojkama na osvojenoj tituli!

Autor: Sahatkula.ba

Komentari