Književnica Vernesa Manov izvodi svoju monodramu „Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“ u znak podrške Seidi Atić- Hadžibegović za njeno liječenje.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, dragi ljudi dobre volje, u ovim prazničnim trenucima, i osmomartovskim i ramazanskim, pravo je vrijeme da 09. marta 2024.godine u 20 sati dođete u Malu salu KSC Bugojno i uživate u odličnojsevdah monodrami književnice Vernese Manov.

Mnogobrojna bosanskohercegovačka i evropska publika je tokom ovih pet godina uživala u ovom divnom spoju književnosti, teatra i muzike-sevdaha, ali je autorici uvijek drago obradovati i vjernu publiku iz našeg Bugojna.

Ovo izvođenje ima posebno human povod, a to je da ovaj put autorica sav prihod od karata, u saradnji sa KSC Bugojno, donira za liječenje naše sugrađanke Seide Atić – Hadžibegović kojoj želimo i na ovaj način pružiti prijateljsku snagu, nadu i  podršku u toku njenog liječenja.

Zbog toga Vas očekujemo 09. marta u Maloj sali KSC Bugojno u 20 sati da zajedno sevdišemo uz Điđin sevdah na američki način.

Cijena karte ovaj put zbog humanitarnog karaktera iznosi 7 KM.

Budite svojim dolaskom kap u zajedničkom moru humanosti.

Komentari