U predivnoj atmosferi JU Centra za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje, večeras u 20:00 sati, održan je Bajramski koncert koji je očarao publiku.
Organizator koncerta bio je BZK Preporod Gornji Vakuf, koji je okupio horove iz Zenice i lokalne BZK Preporod.

Na ovom jedinstvenom koncertu, publika je imala priliku uživati u izvanrednim nastupima sljedećih izvođača:

  1. Hor ”Havd” Zenica
  2. KUD ”Željezara” Zenica
  3. Hor BZK ”Preporod” Gornji Vakuf
  4. Folklorna sekcija BZK ”Preporod” Gornji Vakuf:

Večer je započelo predstavljanjem najmlađih predstavnika BZK Preporoda, koji su svojim talentom zagrijali publiku za ono što slijedi.
Nakon toga nastupila je Horska sekcija BZK ”Preporod” i oni su oduševili sve prisutne i raznježili srca velikog broja publike u prepunoj sali.
Poslije njih na scenu je stupio KUD ”Željezara” Zenica, izvodeći nekoliko folklornih igara koje su oživjele duh tradicije i energije.

Uslijedio je nastup Hora ”Havd” iz Zenice, čija izvedba ilahija oduševila je sve prisutne svojom emotivnošću i kvalitetom.

Tijekom večeri, uručene su zahvalnice osobama koje su zaslužne za razvoj Bošnjačke zajednice kulture Preporod, čime je istaknuta važnost njihovog doprinosa očuvanju i promociji bogate kulturne baštine.

Na kraju, BZK Preporod je svojim folklornim nastupom završio večer u velikom stilu, oduševivši Vakufsku publiku svojim izvanrednim vještinama i živahnim interpretacijama tradicionalnih pjesama. Njihov završni nastup bio je vrhunac večeri, ostavljajući prisutne s osjećajem ponosa i zajedništva.

Foto izvještaj I dio
Foto izvještaj II dio

Komentari