U prostorijama restorana Casablanca, dana 13.05.2024., održan je značajan događaj za privrednike s područja općina Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Bugojna.

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine (UPPFBiH) organiziralo je okrugli sto s ciljem razmjene informacija o prioritetima za 2024. godinu te motivacije privrednika za pridruživanje udruženju. Predsjednik Udruženja, Adnan Smailbegović, održao je prezentaciju rada udruženja ističući važnost jačanja odnosa s privrednicima na lokalnoj razini.

Razmjena informacija bila je ključna tema sastanka, pružajući priliku privrednicima da iznesu svoje prioritete za tekuću godinu. Ovaj događaj nije samo bio prilika za dijalog, već i za poziv privrednicima da se pridruže Udruženju te tako doprinesu jačanju ekonomske zajednice na lokalnom nivou. Sastanak je održan u sklopu projekta “Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH – EISE projekat”, čime se dodatno naglašava važnost suradnje između privatnog sektora i organizacija civilnog društva za razvoj ekonomije.


Ovom okruglom stolu prisustvovali su ministar privrede Srednjobosanskog kantona Sedžad Milanović, načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević, direktor Udruženja poslodavaca Federacije BiH Mario Nenadić, zatim predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnan Smailbegović, sekretar Udruženja poslodavaca Mersiha Jusić, kao i znatan broj poslodavaca sa područja ove dvije općine.

Nakon konstruktivnih rasprava, organiziran je ručak za sve sudionike, pružajući priliku za neformalno druženje i daljnje diskusije. Ovaj događaj predstavlja korak naprijed u jačanju veza između Udruženja Poslodavaca FBiH i privrednika s područja Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Bugojna te doprinosi unapređenju poslovnog okruženja u regiji.

Komentari