Ponedjeljak, 16 Septembra

Večeras je u Voljicu bila završna noć malonogometnog turnira mjesnih zajednica, i kraj manifestacije ”Da se ne zaboravi Lihe – Oglavak 1993!”
Pred velikim brojem gledalaca večeras su na rasporedu bile 3 utakmice, utakmica za 3. mjesto, revijalna utakmica i finalna utakmica.

U utakmici za 3. mjesto nastupile su ekipe MZ Bistrica i MZ Voljice. Na kraju utakmice ekipa MZ Bistrice je slavila i osvojila 3. mjesto.

Nakon utakmice za treće mjesto, nastupili su u revijalnoj utakmici ekipe LS Voljice i Veterani Voljice. Nakon regularnog dijela koji je završio 1:1. pristupilo se izvođenju penala u kojoj je bila uspješnija ekipa LS Voljice. Ova utakmica je bila posebno emotivna za gledaoce, jer su mnogi igrači Veterana Voljice nekadašnji prvotimci koji su sada već u zasluženoj sportskoj penziji. Njihov povratak na teren izazvao je nostalgiju i oduševljenje među prisutnima.

U finalnoj utakmici sastale su se ekipe MZ Voljevac i UG Voljice, dvije najbolje ekipe sa ovog turnira. Brojni gledatelji mogli su uživati u utakmici u kojoj je bilo čak 9 golova. Ekipa Udruženja građana Voljice je slavila sa 6:3 i time osvojila turnir u Voljicu.

Ovaj turnir nije bio samo sportski događaj, već i prilika za humanitarne akcije. Za Isu Bašinca je prikupljeno ukupno 412 KM, dok je tokom finalne noći za Mahiru Šehić prikupljeno impresivnih 1116,70 KM. Organizatori su se potrudili da kroz različite aktivnosti i donacije prikupe sredstva za one kojima je to najpotrebnije.

Turnir u Voljicu je dokazao da sport može biti moćan alat za povezivanje ljudi i podršku zajednici. Organizatori su izrazili zadovoljstvo uspjehom turnira i najavili da će se truditi da naredne godine organizacija bude još bolja, sa još više učesnika i prikupljenih sredstava za humanitarne svrhe.

Sead Muminović/Sahatkula.ba

Komentari