U okviru tradicionalne manifestacije “Dani otpora Privor 1992- Dani slobode Privor 2022” Udruženje građana “Bolja budućnost- Privor” Voljevac organizuje promociju knjige “Hlad” autora Senada Demirovića, koja će se održati večeras u prostorijama Udruženja u Voljevcu, sa početkom u 21,00 sati.

Senad je odrastao u Gornjem Vakufu gdje je završio osnovnu i srednju školu, trenutno je nastanjen u Sarajevu gdje živi i radi, te se bavi i književnim stvaralaštvom.

Knjiga “Hlad”, knjiga.ba

Harmonija i mirnoća, traganje za trenucima i prostorom “gdje bi duša bila mirna sa sobom i svime oko sebe“, nešto što je u ovom savremenom i dinamičnom svijetu tako blizu, a tako daleko i nedostižno. Kako sačuvati čast i dostojanstvo u mreži spletki, zla i mržnje, i ne uzvratiti udarac?

Odgovore na ova pitanja saznajte na večerašnjoj promociji.

Bujrum na ovo odlično književno veče! Da oplemenimo našu dušu i možda napokon počnemo tragati za hladom…

poručuju organizatori.

Jedna od promotora bit će i naša poštovana profesorica Pakiza Demirović, autorova majka, koja je ujedno i jedna od recezenata knjige. Ovo je idealna prilika da se bivši učenici susretnu sa svojom profesoricom i evociraju lijepe uspomene iz sretnih srednjoškolskih dana.

Odličnu ekipu, pored naše profesorice, činit će još i naš cijenjeni profesor Nedžad Milanović kao promotor i gospođa Nermina Gudić kao moderator.

Naila Čaušević/ Sahatkula.ba

Komentari