U prostorijama Udruženja građana “Bolja budućnost- Privor” u Voljevcu sinoć je sa početkom u 21,00 sat počela promocija knjige “Hlad” našeg domaćeg autora Senada Demirovića. Promocija je održana u sklopu kulturno- sportske manifestacije “Dani otpora Privor 1992- Dani slobode Privor 2022“, a okupila je veliki broj ljubitelja knjige sa prostora naše općine. Promotori su bili prof. Nedžad Milanović i Feđa Gudić, a moderator Nermina Gudić.

Večeras se osjetila ta iskrenost, energija ljudi, veoma sam zadovoljan promocijom, pogotovo što nisam planirao promocije knjige, s obzirom da to iziskuje velike troškove. Zahvaljujem se organizatorima, koji su prepoznali moj trud i pomogli mi kroz ovu organizaciju promocije“, za Sahatkula.ba je kazao autor Demirović.

Senad Demirović

Senad je odrastao u Gornjem Vakufu gdje je završio osnovnu i srednju školu, trenutno je nastanjen u Sarajevu gdje živi i radi. Po struci diplomirani kriminalista, radi u firmi čiji je suvlasnik, koja se bavi računovodstvom i konsaltingom. Do pisanja romana je došao sasvim slučajno, i sam nesvjestan svog umijeća pisanja. Usred svakodnevnih obaveza počeo je da svoje osjećaje i misli prenosi na papir i ta ideja mu se veoma svidjela. 99% knjige je napisao na poslu, na pauzama. U pisanju je pronalazio spas od svakodnevnih obaveza i stresa, kao što se u hladu traži spas od sunca i topline, pa je njegova knjiga i dobila simbolični naziv “Hlad”.

Puna sala ljubitelja knjige

Ja sam osoba koja je pedantna u poslu, volim da imam plan, ali kada pričam i pišem, tu nemam plana. Radim po vlastitom osjećaju, i ova knjiga je izljev mojih podsvjesnih osjećanja. Zahvaljujući mojoj majci ti izrazi mojih osjećanja su posloženi i uređeni u ovu knjigu koju današ promovišemo“, istakao je Senad Demirović.

Naila Čaušević/ Sahatkula.baž

Komentari