U sklopu manifestacije “Dani deblokade Gornji Vakuf 1993. – 2022.” večeras je po prvi put u našem gradu prikazana Monodrama “Sve je do nas”, čiji je autor naš istaknuti glumac Emir Hadžihafizbegović.

Osim što je poznati glumac, pokazao je da je i veliki čovjek i humanista. Naime, cjelokupni honorar od večerašnje predstave je donirao u humanitarne svrhe, i to za pet porodica slabijeg imovinskog stanja iz našeg grada.

Monodrama govori o stanju duha, te o razlozima dešavanja nekih stvari na koje imamo utjecaj, a ne želimo da utičemo. Emir igra profesora matematike bez posla, a predstava nas tjera da se restartujemo, borimo i krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori. Ovo je jedna upozoravajuća priča, koja nas tjera da se dublje zamislimo. U prilog tome govori i činjenica da je u punoj dvorani držao pažnju gledalaca duže od 80 minuta koliko je predstava trajala. Emir je na kraju ispraćen ovacijama i gromoglasnim aplauzom, a ni sa sam nije skrivao oduševljenje svojim prvim nastupom u našem gradu.

Večerašnjom predstavom je završena manifestacija “Dani deblokade Gornji Vakuf 1993. – 2022.”, a ovu priliku je Općinski načelnik Sead Čaušević iskoristio priliku da našem glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću uruči simbolične poklone koji će ga podsjećati na Gornji Vakuf.

Naila Čaušević/ Sahatkula.ba

Komentari