Postavljanje nove kanalizacione mreže u ulici Fra Grge Martića

U užem gradskom dijelu općine Gornji Vakuf- Uskoplje trenutno se radi generacijski projekat “Rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione (fekalne i oborinske) mreže, Gradska ulica i u užem urbanom dijelu Gornjeg Vakufa- Uskoplja- FAZA 2”. Ovim projektom je obuhvaćena kompletna rekonstrukcija 15 ulica u užem centru grade, gdje se rade kompletno nova kanalizacija (fekalna i oborinska), kompletna vodovodna instalacija, slivnici, asfalt, trotoari, ivičnjaci i rasvjeta, za koju je u srijedu potpisan ugovor sa izvođačima radova.

U pet ulica su završeni svi radovi osim rasvjete, a te ulice su: Šehitluci, Javić, Barica, 25. Novembar i Dun.

Uskoro završena nova kanalizaciona mreža u svih 15 ulica

Vodovodna instalacija se radi u sedam ulica u gornjem dijelu grada: Hasana Kjafije Pruščaka, Javić I, Javić II, Dizdaruša, Bosanska, Ehlizevak sokak i Ćamilija.

U ulicama Matije Gubca i Kralja Tomislava u donjem dijelu grada potpuno je završena kanalizacija, dok se radovi izvode u ulici Fra Grge Martića. Kada se završi i ta ulica, bit će potpuno završena kompletna fekalna i oborinska kanalizacija u svih 15 ulica.

Radove izvodi firma “BH4 d.o.o.” Jajce sa podizvođačem JKP “VIK” Gornji Vakuf- Uskoplje koji radi kompletan vodovod.

Radi se o ogromnom projektu, koji je veoma komplikovan. Radovi idu otežano zato što nemamo snimak podzemnih instalacija, pa se desi da udarimo na vodu, cijev ili elektro i telefonsku instalaciju. Kanalizacija se radi do tri metra dubine i veoma je zahtjevna, ali uspijevamo“, za portal Sahatkula.ba kazao je šef projekta, magistar građevine Husein Fale, koji nam je dao sve navedene podatke.

Kanalizacija se radi do tri metra dubine

Vrijednost projekta “Rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione (fekalne i oborinske) mreže, Gradska ulica i u užem urbanom dijelu Gornjeg Vakufa- Uskoplja- FAZA 2” je 2.800.000,00 KM, dok je za izradu nove rasvjete potpisan novi ugovor u vrijednosti 442.669,12 KM.

Naila Čaušević/ Sahatkula.ba

Komentari