Jučer je u Sportskoj dvorani u našem gradu odigrana prva ženska premijerligaška utakmica. U goste našim pahuljicama stigla je ekipa HRK “Grude”, branilac titule prvaka BIH. U ovu utakmicu ŽRK “Sloga” je ušla bez dvije standardne igračice iz prve postave, Dalile Abazović i Zahide Zajmović koje su bile odsutne zbog srednjoškolske ekskurzije, a kapiten ekipe Ema Jareb odigrala je utakmicu bez treninga i to odmah nakon što se vratila sa ekskurzije.

Bez obzira na ove nedostatke naša mlada ekipa je pokazala zube protivniku i nisu im dozvolili da se samo prošetaju terenom i odnesu bodove u Grude.

U prvom djelu prvog poluvremena sjajan otpor naših mladih pahuljica. Drugi dio kao i u Zavidovićima otvaramo loše, nakon dva gola na obje strane, ekipa Gruda pravi mini seriju od 4:0 i na taj način završava posao u ovoj utakmici. Naše djevojke su do kraja utakmice parirale u skladu sa svojim mogućnostima. Konačan rezultat utakmice je 26:34, zaslužena pobjeda djevojaka iz Hercegovine.

Našim pahuljicama možemo odati priznanje za borbu koju su pokazale na terenu, sigurno je i ova utakmica pokazatelj da smo ekipa koja ima potencijal da bude konstanta u društvu najboljih. U ovoj utakmici posebno se istakla Jasmina Osmanović sa 8 golova a odlične su bile sestre Milanović na golu koje su imale 13 odbrana“, poručili su iz ŽRK “Sloga”.

Za ŽRK SLOGA nastupile su: Larisa Burko (1 gol), Hadžiabulić Sarah (3 gola) , Elna Gudić, Milanović Edina (2 gola), Ema Dadić (2 gola), Ema Jareb (2 gola), Aida Abazović (4 gola), Iman Imamović, Šejla Kasumović, Amina Delić (1 gol), Naida Milanović (10 odbrana), Sajra Vele (1 gol), Ajna Radmilo , Irma Milanović (3 odbrane), Jasmina Osmanović (8 golova), Taiba Dizdarević (2 gola). Trener Fuad Mahmutović, pomoćni trener Veliša Smoljić, službeni Senad Ohran i Muamer Zukić.

Sahatkula.ba

Komentari