Općina Gornji Vakuf- Uskoplje već nekoliko godina uspješno realizuje školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja naše općine. Ova praksa naišla je na veliko zadovoljstvo kako djece, tako i roditelja, pa da nadamo da će se nastaviti i u godinama koje su pred nama.

Ove godine , školu skijanja je pohađalo 112 učenika sedmih razreda iz: OŠ ” Gornji Vakuf”, OŠ “Voljevac”, OŠ “Uskoplje” i OŠ “Pajić Polje”. Realizacija samog projekta trajala je četiri sedmice, a vrijednost projekta je 13.800,00 KM. Ovom prilikom djeca su imala priliku posjetiti i skijališta na Kupresu, gdje se škola i održavala.

Nasmijana i zadovoljna lica naše djece jasan su pokazatelj ispunjenosti ciljeva ovog projekta i u budućnosti, općinski načelnik poduzet će još intenzivnije i sadržajnije korake u svrhu stvaranja i obezbjeđivanja još boljih i praktičnijih uslova za bavljenje sportom mladih ljudi i življenja zdravog načina života. Na kraju, iskrena zahvalnost upravama navedenih osnovnih škola koji su nam bili na raspolaganju, kao i roditeljima, koji su ukazali povjerenje našim instruktorima“, saopštio je tim povodom Općinski načelnik Sead Čaušević.

Sahatkula.ba

Komentari