U prostorijama JU Centra za obrazovanje, sport i kulturu, večeras je započeo dugoočekivani Česta fest, okupivši sve zaljubljenike u kulturu i umjetnost.

Večer je započela u 17:00 sati uz srdačno druženje s poznatim bosanskohercegovačkim glumcem Feđom Štukanom, čiji su razgovori o umjetnosti i životu obogatili atmosferu. Nakon toga, u 18:45 sati, svečano je otvoren festival “Česta fest“.

Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević je zvanično otvorio Česta fest i govor je bio obilježen riječima dobrodošlice i velikom pohvalom Teatra mladih “Česta” na njihovim angažmanima i razvojem kulture i umjestnosti u našem gradu.

U 19:00 sati, publika je imala priliku uživati u gostovanju predstave “Just a normal life” u režiji Emine Omerović i Olivera Jovića s Scene Sarajevo. Ova izvanredna predstava donijela je duboke emocije i izazvala snažne reakcije publike, ostavljajući neizbrisiv utisak.

Česta fest nastavlja svoj program sutra i poziva sve ljubitelje umjetnosti da se pridruže ovom festivalu koji obećava nezaboravna kulturna iskustva.

Komentari