Članovi BZK “Preporod” Gornji Vakuf proteklih nekoliko dana su boravili u Crnoj Gori. Tom prilikom su nastupali na Festivalu folklora “S pjesmom i igrom kroz Herceg Novi“, a učestvovale su dvije sekcije, horska i folklorna. Nastupili su zajedno sa grupama iz Moldavije, Bugarske, Rumunije, Crne Gore i Nevesinja. Gornjevakufljani su u Crnoj Gori boravili u periodu od 14. do 18. augusta i u ta četiri dana su uživali u druženju, kupanju i odmoru u Herceg Novom.

Ovo je samo jedan u nizu festivala u kojima je u zadnje vrijeme ovo društvo učestvovalo. Tokom ovog ljeta imali su nastupe i u brojnim bh. gradovima, kao što je Livno, Doboj, Mostar, Prozor, Ključ, Novi Travnik, Vitez, itd.

Izveli smo koerografiju folklorne sekcije i dvije prave bosanske sevdalinke, i svojim nastupom smo izazvali najduži aplauz mnogobrojne publike na trgu u centru Herceg Novog. Veliko zadovoljstvo i iskustvo je bilo nastupiti sa grupama iz Moldavije, Bugarske, Crne Gore, komšija iz Nevesinja. Ponosni smo što smo u najboljem svjetlu i izdanju predstavili naš Gornji Vakuf i učinili da se za njega čuje i vidi unutar susjedne države. Naša djeca su naše bogatstvo i naš ponos“, kazali su iz BZK “Preporod”.

Sahatkula.ba

Komentari