Javno komunalno preduzeće “Radovina” Gornji Vakuf-Uskoplje danas je obogatilo svoj vozni park novom višenamjenskom mašinom traktorom sa opremom (prikolica, snježni plug, posipać, kosilica).Ova značajna investicija ima za cilj unaprijediti održavanje puteva na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, pružajući bolje usluge kako tokom ljetnih, tako i zimskih mjeseci.

Prezentacija ove važne nabavke održana je u prisustvu zaposlenika preduzeća, predstavnika Općine te drugih istaknutih članova lokalne zajednice Gornjeg Vakufa-Uskoplja, na lokaciji industrijske zone Batuški lug.

Vršilac dužnosti direktora JKP “Radovina,” gospodin Sulejman Abazović, istakao je da je nova mašina specifično prilagođena zahtjevima brdovitog terena koji obuhvata velik dio općine. Također je naglasio da nabavka ove mašine predstavlja samo početak ulaganja u modernizaciju radnih mašina unutar preduzeća. Planira se i nabavka mašine za čišćenje gradskih ulica, što će dodatno poboljšati kvalitet usluga koje pruža JKP “Radovina.” Gospodin Abazović se zahvalio na podršci općinskog načelnika Seada Čauševića, ističući da bez te podrške ovakve investicije ne bi bile moguće.

Načelnik Čaušević također je izrazio zadovoljstvo brzom reakcijom menadžmenta javnog preduzeća i potvrdio općinsku spremnost da podrži projekte koji će unaprijediti kvalitet života svih stanovnika na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Vrijednost nove višenamjenske mašine iznosi oko 300.000,00 KM, a firma Rasco BiH bila je najpovoljniji ponuđač na javnom tenderu.

Ova investicija predstavlja značajan korak prema unapređenju infrastrukture i usluga u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, što će rezultirati sigurnijom i komfornijom vožnjom na lokalnim putevima tokom cijele godine.

Gornjivakuf.com

Komentari